AED

Bewonersvereniging Het Puyven heeft samen met BVME, de belangenvereniging van de Molvense Erven, een AED aangeschaft. Deze hangt aan de zijgevel van Oude Kerkdijk 38. De RABObank heeft ons initiatief gesteund met €1000.

De stichting Heartsafe, die voor de gemeente Nuenen alle AED ’s beheert, verzorgt het onderhoud.

Onze AED is aangemeld in het landelijk systeem. Dat betekent dat zodra een 112 reanimatiemelding binnenkomt, 5 professionele hulpverleners en een aantal oproepbare vrijwilligers met reanimatiecursus hier melding van krijgen middels een app of SMS. Deze spoeden zich, indien zij zich op dat moment in de buurt bevinden, zo snel mogelijk naar de plek waar hun hulp gewenst is.

De defibrillator is in een gesloten kast geplaatst. Deze is te openen met een pincode en wordt vermeld in de oproep door 112. Mocht u ook zonder oproep de kast van de AED willen kunnen openen, dan kunt u de pincode opvragen bij het bestuur (info@hetpuyven.nl).

Reanimatiecursus
Een groot aantal wijkbewoners, zowel van Het Puyven als van de Molvense Erven hebben een reanimatiecursus gevolgd bij Heartsafe. Zij zullen jaarlijks een oproep krijgen om hun reanimatiekennis op te frissen.

Het nut van een AED training wordt in dit document nog eens uitgelegd.